Uppdatering

Hoppsan. Tiden går fort när man har roligt! Att hoppa fallskärm var helt underbart fantastisk jävla roligt!!! Man hann inte ens bli nervös utan bara exalterad å vips var de klart. Finns både film och bildbevis. Tycker alla borde gö de! Vi körde sen vidare ner till Wellington där vi fick bo hos Elin å Chris från Vemdaln! Va på museum å kollade runt på stan. Käkade tacos å hade de allmänt trevligt. Alltid lika skönt att faktiskt få komma hem till nån. Vi tog färjan över till sydön och ja de ser helt annorlunda ut mot Nordön men fortfarande lika fantastisk utsikt. Åkte ner till Kaikoura för att spana efter valar men de va både svindyrt å dåligt väder så vi skippa de. Pröva fish and chips för första gången å blev mäkta förvånad över att såsen man får till är ketchup!? Har dock hört att de ska va annan sås till så får väl ge de ett till försök. Körde förbi Arthurs pass som lika gärna hade kunnat vara nånstans i Norge, alltså jätte fint. Å så de viktigaste av allt! Vi såg SNÖ!!! Fortsatte till Pancake rocks, bergskedjor som precis som de heter ser ut som berg av pannkakor, å jag man blev sugen på pannkaka. Körde ner till Franz Josef och det är här vi nu befinner oss. Skulle gå upp på glaciären idag men när vi slog upp våra ögon imorse så spöregna de. Får ta de imorn istället! Ikväll ska vi bada i Hot water pools, kan ju bara va bra!
Har även fått två människor å tro att jag blivit av med 500 000 NZ Dollar vilket motsvara cirka 29 miljoner!!! Å dom kunde ju bara inte fatta hur de här lilla tjejen med cykelbyxor å en alldeles för stor tröja kunde haft så mkt pengar på kontot å ändå verka så lugn över att ha förlorat dom. Men jag hade ju pratat med pappa så. Hahaha efter ett tag kom vi iaf fram till att det var 517 D jag blivit av med å då trilla poletten ner för dom.Håller för övrigt på att ordna de.
Vekar som att alla haft en helt fantastisk påsk där hemma. Här har vi ätit spagetti å köttfärssås.


Rotorua

Stället där det luktar äggmök och har enligt Tobben Johansson gjort sedan minst tio år tillbaka. Är tydligen av de varma källorna som finns här, påminner lite om lukten i Gävle. Men vi gillar de och har nu i två dagar bott på en parkering utanför ett hostel, haft tillgång till deras kök, toa, dusch och internet! Igår var vi och åkte Luge, typ en gokart utan motor så körde man olika banor nerför ett berg och så sittlift upp igen, väldigt kul! Just nu ligger vi vid poolen å steker och har inte rört en fena på hela dagen. Ska hoppa in i finbilen sen å köra den ynka timmen ner till Taupo, för imorn gott folk då smäller de! Vi ska nämligen HOPPA FALLSKÄRM!!! Ska bli sjukt kul å säkert jätte nervöst också men jag ser fram emot de!

Att sen också få veta att en fin vän dött i en lavinolycka gör att hemma känns otroligt långt bort. Tur att jag har Ida här och tur att Viber finns.
Älska snön-hata snön.


Du vackra land!

Nya Zeeland är klart de vackraste landet jag varit i. På en delad andra plats ligger Norge och Skottland, kan inte riktigt bestämma mig där.
Hot water beach var lite större än Wremmet å vi fick en fin dag på stranden. Åkte vidare till Tauranga där vi nu införskaffat oss en varsin filt och ett stort täcke! Det är ingen som sagt till oss hur sjukt kallt det blir i bilen på natten! Hoppas de här hjälper nu! Idag har vi varit på inspelningsplatsen av Sagan om ringen och The Hobbit. Kan bara säga att det är precis som i filmen! Har tagit wriktigt fina bilder och hela upplevelsen var kanon! Nu står vi här utanför ett internetcafé å snor lite wifi. Ska strax åka till Rotorua där vi ska leta reda på den Irländska puben å höra om dom visar Sverige-Irland imorn kl nio. Ja är det VM-kval kan även jag tycka det är kul att heja på vårt land! Blir korv å spagetti för andra kvällen i rad, jag längtar!


Nya Zeeland

Yes har varit har i 5 dagar nu. Blev upphamtade pa flygplatsen av pappan i familjen som Ida va Au Pair at i Australien forut. Har bott hemma hos dom och tagit de lugnt, solat, busat med barnen och bara haft de allmant gott.. Dom bor i Omaha cirka en timma ovanfor Auckland sa igar tog vi bussen in till stan och firade St Patricks Day, de va trevligt..
Nu har vi nyss vart och hamtat varan bil som vi ska leva i dom kommande 24 dagarna, den ar tuff! Haha, tror de kommer bli kanon. Har aven kittat upp oss med gps, aux kabel och mobilladdare.
Ska aka och handla strax. Ska bjuda familjen pa Kottbullar och stuvade makaroner. JAG LANGTAR!
Imorn aker vi vidare och har siktet installt pa Hot Water beach.

Hej da Australien

Sista dagarna i Australien var sa sjukt roliga.. Vi akte bussen upp fran Airlie beach till Cairns, de ar en lang resa! Jag hittade antligen mina svarta jeans shorts, slog till direkt.
Vi dok i Stora Barriar Revet, alltid lika tufft men jag kommer inte ifran att jag tycker det ar lite laskigt, men spannande. Tog annu fler bilder med Idas kamera.
Hangde med Fraiser och Whitsundaysganget och at och drack for 5 D vilket motsvarar 32 kr sa de va ju kanon.
Akte upp till Cape Tribulation och Port Douglas, enda stallet i varlden dar tva varldsarv mots. Varldens aldsta regnskog och Barriar revet. Var aven pa krokodilsafari och sag tre stycken, tufft djur.
Namner sa har i forbifarten att jag anmalde Ida till en wet t-shirt competition och Hon vann!!! Kan va bland dom wroligaste kvallarna nagonsin. Ja hon vann 100 D och ett fallskarmshopp.
Vi flog ner till Brisbane och bodde tva natter hos Idas kompis Mitch, tog de valdigt piano och at tacos.
Tackar Australien for 5 roliga veckor, som dock kunde ha varit lite soligare och egentligen kunnat vara 10 veckor. Men bra har vi haft de!

Hahhahahaha

Kjell-Arne krockade med älg i skidbacken

Stod de pa forstasidan pa Expressen idag! Kan ju inte annat an att Alska Sverige!

Glömde säga

Att ormen vi såg var en Brown Snake och det är en av Australiens farligaste djur. Den kan bli upp till två meter lång och blir man biten så dör man oftast inom en halvtimme. Japp den såg vi på en meters avstånd typ å tog bilder på.


Whitsunday Islands

Bestar av 74 olika oar. Forsta dagen regnade de och alla satt nere och tryckte.. Hade tagit ett aksjukepiller och blir ju helt utslagen av dom sa ja jag sov en hel del.. Fick spagetti och kottfarssas till middag, gott vare!
Andra dagen och de va faktiskt sol trot eller ej. Vi snorklade och tog massa roliga bilder med Idas kamera i undervattenhuset, sjukt tuff grej. Hangde pa dack och solade och laste Amy Winehouse boken. Sen gick vi iland pa en o och efter 5 min sag vi en Orm! Fick potatismos och stek till middag, maste saga for att vara pa en bat och i ett sant litet kok och till sa manga manniskor ar jag imponerad av maten. Sov bra gjorde vi ocksa i en dubbelsang.
Nu har vi en dag att doda har i Airlie beach for att sedan inatt ta varan sista buss upp till Cairns. Kommer fram kl 05.45 imornbitti.
Nu ska vi leta reda pa en dusch.

Fraser Island

Var bland de wroligaste vi gjort an sa lange. Trots att de regnade en del... Nu har jag aven kort bil, trodde nog att de skulle vara svarare men har ju inte kort i trafik an. Dock over stock och sten! Har sett vilda Dingos och sovit i talt. Grillat massa korv och druckit Gon. Traffat en hel hog med trevliga manniskor och haft de allmant bra.
Igar satte vi oss pa nattbussen fran Hervey Bay till Airlie Beach, skulle ta 14 h men pga oversvamningar blev vi forsenade sa de slutade pa 16 h.. Sitter nu och vantar pa att hoppa pa varan Katamaran som vi ska bo pa i tva dagar. Ar lite nervos over att bli sjosjuk men men..
Sjukt att vi lamnar Australien om 8 dagar!

RSS 2.0